Toepassing Tea Tree

Etherische oliën is de verzamelnaam voor de aromatische koolwaterstoffen die van nature voorkomen in planten, bomen, struiken, bloemen, harsen en wortels. Deze etherische oliën hebben
de taak om de plant te beschermen tegen ziektes, infecties en beschadigingen. Ook worden door de specifieke geur insecten aangetrokken of afgestoten. De aroma’s worden ook wel de ziel of essentie van de plant genoemd. Elke etherische olie heeft zo zijn eigen kracht en werking. In deze eeuw waren het de Franse artsen Gattefossé en Jean Valnet die de therische olie gebruikten om lichamelijk en psychische klachten te behandelen. Het woord wat ze gebruikten was Aromatherapie
.
 
Tea Tree
De aromatherapie beschikt over een effectief middel tegen vlooien: Tea Tree olie. Deze olie komt voor in Australië en is al eeuwen bekend bij de Bundjabungt Aboriginals om zijn geneeskrachtige werking. De bladeren van de Tea Tree (theeboom) werden samen met klei fijngewreven en gebruikt voor het behandelen van ontstekingen en huidaandoeningen. Tea Tree is in Australië erkend als natuurlijk geneesmiddel en sinds 1925 wordt dit al wetenschappelijk onderzocht. Voor een goede werking is het noodzakelijk dat u alleen Australische Tea Tree olie gebruikt, die aan de strenge norm
A.S. 2782 - 1985 voldoet.
 
Vlooien en teken
Voorkomend: Dagelijks in elke oorschelp een druppel Tea Tree masseren gedurende 2 à 3 weken. Nadien de frequentie aanpassen, al naar gelang de vlogevoeligheid van uw huisdier. Deze behandeling start men bij voorkeur in het voorjaar. Behandelend: Enkele druppels op het hoofd, in de nek, voor de staartinplanting en in de liezen. Op een vochtige spons doet u ongeveer 20 druppels Tea Tree, hiermee wordt de vacht in gewreven. Omgeving: Om een vlovrije omgeving te creëren, mengt U ongeveer 20 druppels Tea Tree met een halve liter water die U dan via een plantenspuit kunt verstuiven.
 
Schimmels
Om een schimmelvrije ruimte te creëren, verdampt U ongeveer 20 druppels Tea Tree in een kleine hoeveelheid water van een aromalampje of een verdamper.
 
Jeuk / Schurft
Inwrijven met Tea Tree, eventueel in combinatie met olie (b.v. kristalolie van Jean Peau). Een andere mogelijkheid is inwrijven met een vochtige spons, met daarop enkele druppels Tea Tree.
 
Teken
Doe op de teek een druppel Tea Tree en laat deze dan twee minuten inwerken. Verwijder daarna de teek en dep de plaats met Tea Tree. Voor preventieve behandeling zie rubriek voorkomend.

Opmerking: Tea Tree mag ZONDER BEZWAAR gebruikt worden op poezen en teven die drachtig zijn en op kitten en pups vanaf 1 week oud. Inwrijven met een vochtige doek of spons, met daarop enkele druppels Tea Tree.
 
Griep of Verkoudheid
Neem een bad met 3 druppels Tea Tree, eventueel met een draagolie. Dit brengt de transpiratie op gang. Borst en rug inwrijven met Tea Tree vermengd met kristalolie. Eventueel ook enkele druppels op het hoofdkussen. Innemen: 3 Druppels met een theelepel honing oplossen in een kop thee.
 
Insectenbeten
Deppen met Tea Tree, zo nodig herhalen.
 
Neuszweertjes
Aanstippen met een wattenstaafje.
 
Puistjes / Acne
3 Maal daags deppen (puur) of spoelen met 6 druppels in warm water.
 
Keelpijn
2 maal daags spoelen met 3 tot 6 druppels Tea Tree in een glas water. Neem kleine slokjes van een mix met 3 druppels Tea Tree in een vruchtensap.
 
Koortslip
Dep 3 maal daags met Tea Tree Olie op de lip.
 
Snij- en Schaafwonden
Dep Tea Tree Olie op de open wond.
 
Wratten
3 Maal daags aanstippen en bedekken met een pleister.
 
Zweetvoeten
5 Tot 10 druppels Tea Tree Olie in een warm voetbad, elke avond 5 minuten baden.
 
Verstuikingen
De verstuikte plaats inwrijven met een mengsel van Tea Tree en kristalolie voor verlichting.
 
Wintervoeten / handen
2 Maal daags insmeren met Tea Tree Olie.