Home >

Kranten knipsels

Onderstaande trieste berichten komen uit verschillende kranten en van het internet.

Dit is echter (zoals u wel weet) maar een kleine greep uit alle berichten.

 

U kunt dit leed mede voorkomen door een Kat vriendelijk verblijf te plaatsen of uw tuin / balkon Kat veilig af te schermen!!!

 Kattenstaarten gevonden in Groningen.... 
   

In de Groningse plaats Oostwold zijn de afgelopen week vier kattenstaarten gevonden. De politie weet niet waar de staarten vandaan komen. Ook hebben zich nog geen eigenaars van de dieren gemeld.
Waarschijnlijk zijn de staarten van de katten met een rubberen ring of elastiek afgebonden. Omdat de bloeddoorstroming hierdoor stopt, vallen de staarten er na enkele dagen of zelfs weken af.
"De dieren moeten enorm hebben geleden. Hier is sprake van een gruwelijke vorm van dierenmishandeling. Wij zullen alles in het werk stellen om de dader te vinden", aldus een woordvoerder van de politie.Kat opgehangen in Grave.... 
   

24-05-2008

Honden en katten zijn hun leven niet meer zeker in het Brabantse Grave. De politie meldt donderdag twee gevallen van 'laffe' dierenmishandeling. Van de dader ontbreekt vooralsnog ieder spoor.
Op de GW Lovendaalsingel troffen drie mannen woensdag een dode kat aan die met de halsband was opgehangen aan een paal van een slagboom. Agenten brachten het beestje naar de dierenarts. De eigenaar van de witte poes met het zwarte vlekje is nog niet gevonden.

Een paar dagen eerder vond een vrouw in het park in het Esterveld stukjes natuurspons. Die zijn daar vermoedelijk neergelegd om honden of katten te vergiftigen. Als een dier de spons eet, krijgt het dorst en gaat het veel drinken. De spons zet vervolgens uit in de maag, waardoor het beestje kan overlijden. De politie waarschuwt dierenbezitters alert te zijn.Bewoners zijn geschokt over de mishandelingen van katten.... 
   

04-05-2008

Enschede - De afgelopen tijd zijn in de wijk Pathmos meerdere dieren zwaar mishandeld. Zo heeft n vrouw al drie katten verloren.

Deze week overleed de laatste na te zijn overgoten met benzine. De vrouw heeft in de wijk posters opgehangen, ze hoopt dat de dader zich daardoor meldt. Bij de politie en de dierenkliniek Twente zijn weinig meldingen van mishandelingen binnengekomenKat blind geschoten in Drenthe.... 
   

02-03-2008

Een dierenkliniek in het Drentse Wilhelmina-oord heeft twee katten binnengekregen die zijn beschoten met een luchtbuks. Op de röntgenfoto's zijn de kogels te zien in de lijfjes. De eerste kat is in de buik getroffen en de tweede in het oog. Beide zijn geopereerd door dierenarts Thamar de Lange van kliniek Noordwolde en de kogels zijn verwijderd.

Poes Willie moet het voortaan wel zonder oog doen. Het is niet de eerste keer dat er in deze omgeving katten worden beschoten.

Beide eigenaren hebben aangifte gedaan van mishandeling.Katten vergiftigd in Almere.... 
   

ALMERE - Honden, katten en kleine kinderen kunnen niet meer veilig buiten spelen in de Almeerse buurt. De wijk wordt al enige maanden geterroriseerd door iemand die gif in bosjes gooit. Mogelijk zijn het meerdere personen.

Zo'n tien tot vijftien katten zijn in korte tijd op dubieuze wijze gestorven, vermoedelijk door vergiftiging. Uit autopsie is gebleken dat de maaginhoud bestanddelen bevat die er niet in thuis horen. De eerste diagnose wijst op een vergiftiging. Nader onderzoek moet uitwijzen om wat voor soort vergif het gaat. "Daarop waarschuw ik mensen hun katten, honden en kleine kinderen binnen te houden. De verhalen komen nu ook los van eerder overleden katten, waarbij er sprake was van een vreemde doodsoorzaak. Ik kom dan op tien tot vijftien katten, waarbij alleen al drie katten in de laatste acht dagen."Kat vergiftigd met strychnine…. 
   

HAAKSBERGEN - In Haaksbergen is een kat overleden door een strychninevergiftiging. De politie sluit niet uit dat het dier slachtoffer is geworden van een kattenhater. De eigenaresse meldde zich bij een dierenarts, nadat het huisdier opeens erg ziek werd.
De dierenarts stelde de vergiftiging vast, menend dat het nog goed zou komen met de kat. Later stierf het dier toch. De politie meent dat in de buurt strychnine is neergelegd.Katten vergiftigd in Breda…. 
   

BREDA –Twee katten zijn vergiftigd. Men vreest voor het leven van een van hen.
De kat kwam thuis en ze wist direct dat het foute boel was. „Hij gaf over, zijn oortjes trilden en waren warm, hij had grote pupillen en zijn gemiauw kwam van diep van binnen, omdat hij vreselijke pijn had.“ Ze ging direct met het diertje naar de dierenarts. Die vreesde dat het om een vergiftiging met muizen- of rattengif ging. Een conclusie die dierenarts een dag later ook trok. „Hij had echt alle symptomen, zoals zenuwtrekkingen. Maar er is geen direct bewijs gevonden. Soms vinden we namelijk de felgekleurde korreltjes terug in het braaksel en dat was nu niet het geval. Maar het feit dat de kat ook direct reageerde op de behandeling wijst ontzettend sterk in die richting.“ Nadat Pico zo ziek werd, realiseerde men zich ineens dat  Morris afgelopen donderdag ook gedesoriënteerd binnenkwam.
„Nu denk ik, dat was vergif. Hij heeft er waarschijnlijk veel minder van binnen gekregen dan Pico. Maar toen stond ik er niet bij stil. Vandaar dat ik mensen wil waarschuwen, hou je dier in de gaten en bij symptomen zo snel mogelijk naar de dierenarts.“
Men heeft de zaak gemeld bij de politie. Ze sluit niet uit dat het toeval is, dat haar beide katten per ongeluk gif hebben gegeten dat iemand in zijn eigen tuin heeft gestrooid. Toch denkt ze aan opzet, omdat haar katten op verschillende dagen vergiftigd werden.
„Er lopen hier altijd veel katten los. Ik hoop dat als mensen problemen hebben met het loslopen van mijn katten, ze mij dat gewoon even melden. Er mag van mij ook altijd een emmer water overheen om ze weg te jagen. Maar vergiftigen, dat doe je toch niet.“Kat vergiftigd in Oss…. 
   

OSS - Stichting Amivedi-Oss waarschuwt kattenbezitters om waakzaam te zijn in verband met een vergiftiging. Het dier was bij thuiskomst al zo ziek dat de met spoed opgeroepen mensen van de dierenambulance het dier niet meer konden redden. Bij aankomst bij de dierenarts was het dier al overleden.
Het staat vast dat de kat is vergiftigd, waarschijnlijk met rattengif, maar dit hoeft geen opzet te zijn. "Toch willen we iedereen waarschuwen. Heeft u in uw tuin of schuur blauwkleurig gif, ruim dit dan goed op en sluit ook de doos/bus goed af zodat er geen dieren of kleine kinderen bij kunnen", meldt Amivedi-Oss in een persbericht. "Ziet u in de omgeving gif liggen, waarschuw dan direct de bewoners en politie of dierenambulance."


Vermoedelijk vijf katten vergiftigd in Heesch…. 
   

HEESCH - Bij Stichting Amivedi zijn de afgelopen twee weken enkele vermissingen van katten binnen gekomen. Opvallend is dat het om vermissingen gaan in de omgeving van De Zeis.
Afgelopen vrijdag kwam bij Amivedi het nieuws binnen dat een eigenaar zijn eigen kat dood had terug gevonden. Het vreemde is dat bij deze kat drie andere katten lagen die ook dood bleken te zijn. De volgende dag was er weer een dode poes te betreuren. De katten lagen allemaal op dezelfde plek en in elkaar gerold. Het vermoede is dat ze ergens anders overleden zijn en daarna pas bij de vindplek gebracht zijn. Al deze dieren zijn opgehaald door de dierenambulance.


Drie katten vergiftigd rond huis in Wageningen…. 
   

WAGENINGEN - Drie katten van één gezin uit de Ooststeeg in Wageningen blijken gisternacht te zijn vergiftigd. Eén van de dieren overleefde dat niet.
Een van de twee andere dieren ligt nog steeds in kritieke toestand in een zuurstofkooi. Met het derde dier, dat werd overgebracht naar een zuurstofkooi in Amsterdam, gaat het wat beter. Dat dier had ook de minste vergiftigingsverschijnselen.
Het nu dode dier werd als eerste gevonden en met de dierenambulance overgebracht naar de dierenarts in Renkum. Dat bleek al te laat om het dier nog te kunnen redden.
Bij autopsie op de dode kat bleek de concentratie van de giftige bestanddelen carbamaten zó hoog, dat praktisch voor honderd procent vaststaat dat de dieren met opzet zijn vergiftigd.
„Het maag-darmkanaal zat van voor tot achter propvol gif, vermengd met kattenbrokjes. Bij zulke hoeveelheden is het praktisch uitgesloten dat dat per ongeluk gebeurd kan zijn“, aldus de dierenarts.
Carbamaten worden volgens de dierenarts gebruikt in pesticiden en insecticiden: „Het is bijvoorbeeld een bestanddeel van mollengif“.
De dierenarts vermoedt dat er kattenbrokjes gemengd met het gif zijn uitgestrooid in de buurt van het huis waar het gezin van wie de katten zijn.
De kliniek adviseert kattenbezitters extra alert te zijn.Drie katten vergiftigd in de Muntel, twee nog spoorloos…. 
   

DEN BOSCH - In de wijk Muntel zijn zeker drie katten vergiftigd. Nog eens twee katten zijn verdwenen, de buurt is onrustig.

 VORIGE 

START

STOP

VOLGENDE

Poes Toon was 3 jaar. In de nacht van donderdag op vrijdag komt ze ziek thuis. "Ze kruipt onder het bed en begint over te geven. Ze stuiterde tussen het bed en de grond." Eerst denkt men nog aan een epileptische aanval. "We hebben de dierenarts gebeld”. Na 25 minuten heeft Toon het gevecht tegen het gif verloren. Er rees het vermoeden dat iemand het dier moedwillig heeft vergiftigd.
Een buurvrouw belt aan "Ze vertelde dat haar kat vergiftigd was en kwam ons waarschuwen". Navraag leert dat er nog een derde kat in de straat op dezelfde manier is gestorven. De andere kat, is al weken spoorloos. "Hij is een echte huiskat die nooit lang van huis is. We denken dan ook dat hij vergiftigd is." Ook de kat van de directe buren is verdwenen. "In de tuinen hier achter stikte het altijd van de katten, nu zitten er alleen nog vogels." Men wil niemand zo maar beschuldigen, maar hij denkt dat de dader iemand uit de buurt is: "Ik besef dat er mensen zijn die niet van katten houden. Maar dit is een barbaarse methode. Zo iemand snapt niet wat hij een kat aandoet.Bejaarde man vergiftigde 5 katten…. 
   

LEMMER - De politie heeft een 70-jarige inwoner van Lemmer aangehouden. De man wordt er van verdacht vijf katten te hebben vergiftigd. De politie kreeg een melding dat er drie dode katten gevonden waren op een erf te Lemmer. Twee katten zijn veiliggesteld en dezelfde dag nog overgebracht naar het Centraal Instituut voor Dierziekte Controle voor onderzoek. Er bleken in de buurt nog twee katten te zijn vergiftigd.

Uit het onderzoek werd duidelijk dat de katten opzettelijk waren vergiftigd met makreel, vermengd met aldicarb, een verboden landbouwgif. Er is een onderzoek ingesteld op het erf en in de loods van de vermoedelijke verdachte. Er werd zowel aldicarb aangetroffen, als wel de kop en de graat van een makreel. De vis, die was vergiftigd met aldicarb, en de aldicarb zijn in beslaggenomen.
Tijdens het verhoor bekende hij de katten te hebben vergiftigd. De man verklaarde spijt te hebben van zijn daden. Hij was echter boos geworden omdat enkele weken eerder een aantal sierkuikens van hem was doodgebeten door een kat. De man heeft toen enkele keren stukjes vlees/makreel besmeurd met aldicarb op het erf gedeponeerd, dit met de bedoeling om katten te vergiftigen.Katten verdelgd met gevaarlijk gif…. 
   

BRUGGE - In Sint-Pieters Brugge, langs de Oostendse Steenweg en in de Rustenburgwijk, worden systematisch katten vergiftigd door (een) nog onbekende dader(s). Drie weken geleden werden in één dag vijf poezen omgebracht, allemaal uit dezelfde buurt.

Volgens getuigen die anoniem willen blijven, worden al twaalf jaar katten vergiftigd in de wijk. De daders slaan telkens toe in de zogenaamde ,,kattentijd'', daarna blijft het maanden stil.
Laboratoriumonderzoek heeft intussen bewezen dat zeker bij één mislukte poging het zeer gevaarlijke en verboden pesticidemiddel Temik is gebruikt. Het dier kon op het nippertje worden gered omdat een dierenarts tegengif in huis had. De arts was al eerder geconfronteerd met een kattenvergiftiging met Temik in Zuienkerke. Alles laat vermoeden dat ook de andere katten in de Rustenburgwijk met hetzelfde middel zijn gedood, want hun doodsstrijd verliep identiek.
Verscheidene bewoners hebben intussen bij de Brugse politie klacht ingediend.


Zes katten en hond vergiftigd in Geldrop…. 
   

GELDROP-MIERLO - In en rond het centrum van Geldrop zijn in drie weken tijd zes katten vergiftigd. Drie daarvan zijn overleden.

Gisteren is ook een hond met vergiftigingsverschijnselen bij een dierenarts gebracht. De Dierenbescherming is bezorgd en waarschuwt de Geldroppenaren om goed op hun huisdier te letten. De politie en de Dierenbescherming hebben geen idee wie de dader is. 

 De dierenarts uit Geldrop heeft drie vergiftigde katten in zijn praktijk gehad. Alle gevallen kwamen uit het centrum of het gebied eromheen. Welk gif is gebruikt, was gisteren nog niet duidelijk. Hij denkt aan rattengif of vergelijkbaar spul: "Het is in elk geval een middel dat het zenuwstelsel aantast." Volgens de dierenkliniek is waarschijnlijk antivries gebruikt.Kater valt van balkon…. 
   

Ik had een kater ...en woonde op 5 hoog in een flat ..op een gegeven moment misten we de kater en werd gealarmeerd door de poes die we hadden.....bleek dat de kater van het balkon op de grond was gevallen er was niks aan de hand ... ik kom hem op begane grond zo ophalen ...hij is een uurtje of zo versuft geweest .... echter een jaar later gebeurde het zelfde ...alleen lande ie toen op de roosters van de kelder ventilatie ....en dat kwam hem duur te staan ...is 8 jaar geleden .... en ja ik mis hem nog regelmatig.Poes aangereden…. 
   

Onze poes is vrijdag aangereden en heeft haar bekken gebroken en deze ligt ook van het ruggenmerg af.Kat valt uit het raam van een flat op de zevende verdieping (Dierenambulance)…. 
   

Een voorbeeld hiervan is het volgende. We kregen een melding dat in Eindhoven een kat uit een flat was gevallen, waar het niet goed mee zou gaan. Ter plaatse gekomen bleek dat de kat het inderdaad slecht maakte. Er lag een plasje bloed onder hem en hij miauwde heel klagelijk. Heel voorzichtig, om hem niet nog meer pijn te doen, werd het dier in een kooitje met een deken gelegd en daarna naar de dierenarts gebracht. Deze maakte een aantal foto's en de kat kreeg enkele injecties tegen de shock en inwendige bloedingen. Toen de kat wat rustiger was geworden, kon de dierenarts hem onderzoeken. Het dier bleek inderdaad op zijn vier pootjes terechtgekomen te zijn, maar zijn kopje was bij de landing toch lelijk tegen de grond gesmakt, waarbij hij zijn onderkaak had gebroken. Verder had hij nog enkele kleine wondjes. De dierenarts bracht de kat onder narcose en heeft de onderkaak weer gezet. Het was heel mooi om te zien dat iemand met heel veel geduld het dier toch kon helpen. De kat is in de tijd na het ongeval weer helemaal de oude geworden en blijft voortaan hopelijk uit de buurt van het balkon.Poes valt van balkon…. 
   

Meppel - Gisteravond konden die bemanning van de Hoogwerker van Brandweer Meppel gaan naar de van Ewijcksingel in Meppel voor een poesje die van drie hoog naar een verdieping beneden was gevallen. Omdat de bewoners waar het poesje lag niet thuis waren werd de hulp van de Brandweer ingeschakeld. Zij hebben met behulp van de hoogwerker het poesje gered.Kat aangereden of geslagen…. 
   

De kat van mijn zus is gister aangereden of geslagen.
Hij heeft waarschijnlijk zijn anus verlamtHet moest er van komen…. 
   

Mijn kat is dan toch van het balkon gevallen. Het moest ervan komen, gezien de manier waarop hij dacht over het  randje te kunnen flaneren. Ik heb het niet gezien, maar de buren zijn komen bellen. En daar zat hij dan, weggedrukt in een hoekje op een vensterbank tegen een raam aangedrukt. Uit de hemel gevallen in een grote gevaarlijke wereld die hij alleen van veraf kent en van een veilige hoogt kon aanschouwen. Stoffig en met spinrag in zijn vacht, zijn ogen heel groot en zijn oren plat tegen zijn kop gedrukt, dapper van zijn voeten makend. MAUW! MAAAAUW!
Zijn neusje was geschaafd, en hij bloedde op mijn hemd. De vacht onder zijn kin en op zijn borst klitte aan elkaar.


Kat aangereden…. 
   

Toen ik in mijn auto wilde stappen zag ik verderop iets kronkelen op de weg. Een aangereden kat! Ik liep er heen en aanschouwde een afgrijselijke drama. De kat tolde om zijn lichaam, wilde opstaan en viel en rolde weer om, en het ergste… één oog was uit zijn kas geplopt terwijl hij kuchte en bloed spuugde. Waarschijnlijk was zijn borstkas ook verbrijzeld. Wat een ellende! Ik zocht in mijn gedachten naar een hard voorwerp in mijn auto waar ik hem uit zijn lijden kon verlossen, maar had even niets.
Een auto met brandende lampen stond dichtbij en die zag ik als veroorzaker. Een Turkse jonge stapte uit en kwam op me af, een vriendin bleef in de auto. Hij begon een onduidelijke tirade over katten die niet opletten en een busje. Het bleek uiteindelijk dat een busje de kat aangereden had en was doorgereden. Ik zat bij de kat en maakte sussende geluiden in afwachting van zijn sterven. Zo zat ik alleen met de kat – die maar van geen opgeven wist – te wachten, midden op straat. Het afschuwelijke lugubere oog maakte dat ik de kat eerst niet durfde aan te raken. Maar toen de kat ook nog begon te jammeren, ben ik hem toch maar geruststellend gaan aaien.De Dierenambulance kwam. De kat bleef pogingen doen om op te staan en verzette zich nu met een ongekende kracht tegen het personeel, dat hem nu in een hokje hees.
De volgende dag bleek de kat nog te leven. Zijn ene oog was hij nu kwijt. Verder was zijn onderkaak op meerdere plekken gebroken ,de dierenarts was 2,5 uur bezig met opereren bezig geweest om dat weer enigszins te verhelpen, en hij moest nog een keer ingrijpen.


Opnieuw kat mishandeld in Gorssel…. 
   

GORSSEL - Begin deze week is opnieuw een Gorsselse kat mishandeld. De verwondingen van de kat, die met een luchtbuks werd beschoten, vielen mee. De eigenaar merkte pas later dat het dier mank liep en deed gisteren aangifte.

De politie heeft geen idee wie achter de mishandelingen zit. In korte tijd zijn in Gorssel twee katten mishandeld. De eerste, zwangere kat overleefde de toetakeling niet. Haar eileiders werden afgebonden en de baarmoeder verwijderd. Vermoedelijk zijn de jonge poesjes eruit gehaald.Katten mogelijk mishandeld in Stompwijk…. 
   

STOMPWIJK - In Stompwijk is vermoedelijk een kattenmepper actief. De afgelopen maanden raakten vijf katten op vreemde wijze gewond.
Volgens een aantal bewoners zijn de dieren niet gewond geraakt door een ongelukje, maar zijn ze mishandeld. De verwondingen variëren van een geknakte staart en wonden aan poten en oogjes tot zelfs een botbreuk.ShopFactory (TM). Click Here.